Novela ZJN-2E

Državni zbor je dne 6.3.2013 sprejel Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o javnem naročanju (ZJN-2E). S spremembami je želel zakonodajalec predvsem poenostaviti in pospešiti postopke oddaje naročil, zato je prilagodil postopke oziroma mejne vrednosti javnih naročil. Z novelo se posledično za naročila male vrednosti štejejo vsa naročila med vrednostjo 20.000 € in 134.000 € za blago in storitve, ter med vrednostjo 40.000 € in 274.000 € za gradnje. Postopek oddaje naročil po postopku zbiranja ponudb po predhodni objavi je bil odpravljen, dopolnjena pa so pravila za oddajo naročil male vrednosti.

Dopolnitve zakona stopijo v veljavo dne 16.4.2014.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

PRAVNO OBVESTILO

Podatki, informacije in druga vsebina, ki je na voljo na spletnem portalu www.iepri.si so zgolj informativnega značaja. Upravljavec spletnih strani posledično ne prevzema nobene odgovornosti za njihovo celovitost, točnost, pravilnost in morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih, nepopolnih ali nepravilnih podatkov in informacij oz. vsebin. Prav tako nobena fizična in/ali pravna oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe podatkov in informacij oz. vsebin na teh spletnih straneh ali za kakršnekoli njihove napake, nepravilnosti ali pomanjkljivosti.

V primeru povezav na druga spletna mesta (izven www.iepri.si in njenih podstrani) upravljavec spletnega portala opozarja, da teh povezav ne nadzoruje in zato tudi ne jamči za njihovo dostopnost in vsebino. Obenem upravljavec spletnega portala opozarja še, da ne posreduje pritožb glede dostopnosti in vsebine teh povezav.

Upravljavec spletnih strani si pridržuje pravico, da kadarkoli in kakorkoli delno ali v celoti spremeni, dopolni ali odstrani objavljene podatke, informacije in drugo vsebino, ne glede na razlog ter brez predhodnega opozorila.