Omejitev gotovinskega poslovanja

Urad za preprečevanje pranja denarja je dne 25.9.2013 objavil predlagane spremembe Zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma. Urad, v skladu s prakso drugih držav članic EU sledi trendu strožjega omejevanja gotovinskega poslovanja. Transakcije v gotovini, ki presegajo znesek 5.000 € (sedaj 15.000 €) bodo tako morale biti izvedene preko banke ali drugih finančnih institucij. Zaradi pogostejših obveznih pregledov strank bodo zavezanci po ZPPDFT pridobivali in obdelovali ter hranili še več (osebnih, tajnih) podatkov o poslovnih strankah.
(več o tem si lahko preberite na spletni strani Urada)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

PRAVNO OBVESTILO

Podatki, informacije in druga vsebina, ki je na voljo na spletnem portalu www.iepri.si so zgolj informativnega značaja. Upravljavec spletnih strani posledično ne prevzema nobene odgovornosti za njihovo celovitost, točnost, pravilnost in morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih, nepopolnih ali nepravilnih podatkov in informacij oz. vsebin. Prav tako nobena fizična in/ali pravna oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe podatkov in informacij oz. vsebin na teh spletnih straneh ali za kakršnekoli njihove napake, nepravilnosti ali pomanjkljivosti.

V primeru povezav na druga spletna mesta (izven www.iepri.si in njenih podstrani) upravljavec spletnega portala opozarja, da teh povezav ne nadzoruje in zato tudi ne jamči za njihovo dostopnost in vsebino. Obenem upravljavec spletnega portala opozarja še, da ne posreduje pritožb glede dostopnosti in vsebine teh povezav.

Upravljavec spletnih strani si pridržuje pravico, da kadarkoli in kakorkoli delno ali v celoti spremeni, dopolni ali odstrani objavljene podatke, informacije in drugo vsebino, ne glede na razlog ter brez predhodnega opozorila.