Odločitev Ustavnega sodišča o ukinitvi posebne retencijske baze

Po odločitvi Ustavnega sodišča Republike Slovenije o ukinitvi posebne retencijske baze (U-I-65/13-19) so operaterji organom pregona po Zakonu o kazenskem postopku še vedno dolžni posredovati podatke o udeležencih, okoliščinah in dejstvih elektronskega komuniciranja, postopek zbiranja in posredovanja podatkov pa je zdaj težji in kompleksnejši, saj se podatki ne posredujejo več iz ene centralne evidence pač pa iz vseh obstoječih zbirk operaterja, to pa povečuje tveganja v zvezi z nepooblaščeno obdelavo in posredovanjem podatkov. Pri izpolnjevanju zahtev pristojnih organov je bistvenega pomena kvalitetna in celovita ureditev sistema za obdelovanje osebnih, kot tudi prometnih in lokacijskih podatkov o posamezniku.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

PRAVNO OBVESTILO

Podatki, informacije in druga vsebina, ki je na voljo na spletnem portalu www.iepri.si so zgolj informativnega značaja. Upravljavec spletnih strani posledično ne prevzema nobene odgovornosti za njihovo celovitost, točnost, pravilnost in morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih, nepopolnih ali nepravilnih podatkov in informacij oz. vsebin. Prav tako nobena fizična in/ali pravna oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe podatkov in informacij oz. vsebin na teh spletnih straneh ali za kakršnekoli njihove napake, nepravilnosti ali pomanjkljivosti.

V primeru povezav na druga spletna mesta (izven www.iepri.si in njenih podstrani) upravljavec spletnega portala opozarja, da teh povezav ne nadzoruje in zato tudi ne jamči za njihovo dostopnost in vsebino. Obenem upravljavec spletnega portala opozarja še, da ne posreduje pritožb glede dostopnosti in vsebine teh povezav.

Upravljavec spletnih strani si pridržuje pravico, da kadarkoli in kakorkoli delno ali v celoti spremeni, dopolni ali odstrani objavljene podatke, informacije in drugo vsebino, ne glede na razlog ter brez predhodnega opozorila.