Patent EU

Evropski svet je 29. junija zaključil pogajanja o prihodnjem enotnem patentem sistemu EU. Ta dolgo pričakovana odločitev bo omogočila vzpostavitev cenejšega, enostavnejšega in učinkovitejšega patentnega varstva za podjetja v EU, zlasti za mala in srednja podjetja. Prihodnji enotni patent naj bi veljal v vseh sodelujočih državah članicah, pridobiti pa bi ga bilo mogoče z eno samo vlogo. Glede jezikovne ureditve bi se zgledovali po obstoječem sistemu, ki velja v Evropskem patentnem uradu, kjer so delovni jeziki angleščina, francoščina in nemščina, ter s tem zmanjšali stroške pridobitve patentnega varstva.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

PRAVNO OBVESTILO

Podatki, informacije in druga vsebina, ki je na voljo na spletnem portalu www.iepri.si so zgolj informativnega značaja. Upravljavec spletnih strani posledično ne prevzema nobene odgovornosti za njihovo celovitost, točnost, pravilnost in morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih, nepopolnih ali nepravilnih podatkov in informacij oz. vsebin. Prav tako nobena fizična in/ali pravna oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe podatkov in informacij oz. vsebin na teh spletnih straneh ali za kakršnekoli njihove napake, nepravilnosti ali pomanjkljivosti.

V primeru povezav na druga spletna mesta (izven www.iepri.si in njenih podstrani) upravljavec spletnega portala opozarja, da teh povezav ne nadzoruje in zato tudi ne jamči za njihovo dostopnost in vsebino. Obenem upravljavec spletnega portala opozarja še, da ne posreduje pritožb glede dostopnosti in vsebine teh povezav.

Upravljavec spletnih strani si pridržuje pravico, da kadarkoli in kakorkoli delno ali v celoti spremeni, dopolni ali odstrani objavljene podatke, informacije in drugo vsebino, ne glede na razlog ter brez predhodnega opozorila.